Pelerinaj în postul negru la Mânăstirile din Argeș 

 

Odată cu intrarea în postul Paștelui, cele mai frumoase excursii sunt destinate pelerinajelor, în special celor de o zi. Astfel, vă propunem un traseu religios de o zi în zona argeșeană, cu următoarele obiective turistice- Biserica Domnească, Mânăstirea Curtea de Argeș și Catedrala Arhiepiscopală Regală, Mânăstirea Robaia, Mânăstirea Negru-Vodă, Mânăstirea Nămăiești și Corbii de Piatră. 

 

Biserica Domnească și Curtea Domnească, situate pe strada Negru Vodă, numărul 2, sunt primele puncte de atracție fiind poziționate într-o zonă destinată locurilor de parcare pentru turiști.  Monument istoric național și UNESCO, aceasta este construită în prima jumătate a secolului alIV-lea, de către domnitorul Basarb I, fiind cea mai veche biserică voievodală a Țării Românești.. Curtea Domnească a fost construită în stilul vechilor case țărănești cu subsol, parter și pridvor, acum putând fii văzute ziduri ale construcțiilor deatunci, ce cuprind două pivnițe de case domnești. 


Mânăstirea Curtea de Argeș, situată pe Bulevardul Basarabilor, numărul 1, oferă vizitatorilor o splendoare arhitecturală, dar și o legendă pe măsură. Lângă aceasta se află și Biserica Mânăstirii, construită în secolul XIX, pe vremea lui Carol I, în stil german. În interiorul curții se află și Fântâna lui Manole, oferind mânăstirii un plus de notorietate, datorită Legendei Meșterului Manole.

 

Noua catedrală regală Arhiepiscopală este amplasată la intrarea în incinta mânăstirii,purtând hramul Sfintei Mucenițe Filofteia și al Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Edificiul servește drept catedrală a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, precum și necropolă regală. De asemenea, în capela Bisericii sunt depuse moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, protectoarea orașului, o altă legendă care conferă notorietate Catedralei.

 

 

 

Mănăstirea Robaia se află la 5 km distanţă de satul Mușătești, şi este construită într-un cadru natural deosebit.Biserica poartă hramul Sf Mare Mucenic Gheorghe, în ultimii ani a fost refăcută şi calea de acces din satul Mușătești spre mănăstire şi reamenajată „Fântâna de leac”, a cărei apă se spune că ar avea proprietăţi tămăduitoare.

 

 

Aflată la 22 de kilometri de oraşul Câmpulung Muscel, la o altitudine de 880 de metri, Mănăstirea Cetăţuia Negru-Vodă seamănă cu Schitul Meteora din Grecia şi este considerată cea mai aspră sihăstrie românească. Alimentele, materialele şi apa se transportă până acolo cu un funicular. Pe cel mai înalt colţ de stâncă de pe vârful Cetăţuia este o cruce, supranumită „crucea dorinţelor”.

 

 

 

Mănăstirea Nămăieşti , situată în Valea Mare, Pravăț ,Nămăiești, este una din cele trei aşezăminte monahale rupestre alături de Mănăstirile Cetăţuia şi Corbii de Piatră.În biserică,  se află una din cele mai vechi icoane  nu numai din România, ci din întreaga creştinătate, fiind considerată făcătoare de minuni.

 

Biserica din Corbii de Piatră, localizată pe DC4, Jgheaburi, drumul spre Nucșoara, se înrudeşte tipologic cu grupul de biserici rupestre din Capadocia, însă are particularitatea a două sfinte altare pe un singur naos, motiv pentru care această biserica este unică la noi în ţară.Biserica este deosebit de valoroasă, nu numai prin felul în care a fost implantată în stâncă, ci și prin pictura care o împodobește, despre care specialiștii afirmă că este în cea mai pură tradiție bizantină.

 

Pe parcursul traseului, puteți opta să serviți micul dejun sau să luați prânzul la THR Grill Bar&Restaurant, localizat la intrarea pe Bulevardul Basarabilor, nr. 125 acesta oferind o gamă largă de preparate, realizate cu drag de bucătari. De asemenea, locația oferă și meniul zilei, un meniu special și echilibrat, având opțiunea de a alege din variantele oferite. Servirea mesei se poate face, atât în interior, cât și în exterior pentru a vă putea bucura de natură. 

 

 

De asemenea, deasupra restaurantului se află Hotelul THR Center, un loc ideal pentru a vă caza, acesta dispunând de camere spațioase, cu numeroase facilități(aer condiționat, Wi-fi gratuit și televizoare LCD, balcoane de unde priveliștea este una deosebită,seif, uscător de păr) și parcare gratuită. Prețurile de cazare încep de la 150/ron pe noapte, oferta putând fii adaptată  în funcție de cerințele fiecărui client.

 

Vă așteptăm să faceți un tur în minunata zonă argeșeană în această perioadă dedicată sufletului și să  alege cele mai bune opțiuni de servire a mesei și de cazare recomandate pentru voi, THR Grill Bar&Restaurant și  Hotel THR Center.

 

Related Posts