Una dintre cea mai încărcate spiritual, istoric și cultural, așezări din județul Argeș este orașul Curtea de Argeș. Capitala a Țării Românești, Curtea de Argeș poartă cu sine secole de istorie, civilizație și cultură, și arată cu mândrie locuitorilor săi, dar și turiștilor care o vizitează minunile arhitecturale pe care le poseda.

Mânăstirea Curtea de Argeș oferă publicului larg o splendoare arhitecturală, dar și o legendă pe măsură. Astfel ca cei care vizitează pentru prima dată acest edificiu vor să cunoască mai întâi frumoasa legendă a Meșterului Manole. Legenda spune că Meșterul Manole, încercând să construiască mânăstirea, și lovindu-se de grele obstacole (ceea ce construia ziua se dărâma noaptea), recurge la sacrificiul suprem și își zidește soția, pe Ana, într-unul din zidurile exterioare ale mânăstirii, aceasta fiind singura cale ca edificiul să poată fi ridicat. Sacrificiul uman nu se oprește aici, Manole însuși pierzându-și viața când încearcă să zboare de pe acoperișul mânăstirii. Acolo unde trupul său s-a izbit de pământ legenda spune că a apărut un izvor, pe locul respectiv aflându-se, astăzi, Fantâna lui Manole.

Lăsând legenda să-și spună povestea, să vorbim și de adevărul istoric ce însoțește frumoasa construcție. Mânăstirea a fost ctitorită în vremea lui Neagoe Basarab (1512-1517). Este cunoscută și ca Biserică Episcopală pentru că a fost scaun Episcopal între 1739 și 1748, și poartă hramul Adormirea Maicii Domnului. Supusă mai multor lucrări de restaurare, forma actuală este data de arhitectul francez Andre Lecomte du Nouy și de arhitectul român Nicolae Gabrielescu, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

În interior pictura murală în ulei a fost executată de pictorii francezi, F. Nicolle, Ch. Renouard, și pictorul român N. Constantinescu. Biserica este plină de semnificație crestină , cei 12 apostoli fiind reprezentați de 12 coloane executate dintr-un singur bloc. Izvoarele istorice susțin faptul că aici s-a petrcut la 16 august 1517 canonizarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarh al Constantinopolului și Mitropolit al Munteniei. De aici, moaștele Sfântului au plecat într-un sicriu de argint placat cu aur la Mânăstirea Dionisen –Athos.

Din același ansamblu mânăstiresc face parte și Capela – Paraclis, unde se află moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia.

Astfel pentru a cunoaște mai bine această bijuterie arhitecturală , spirituală, culturală, vă invităm să vizitați acest loc binecuvântat de Dumnezeu și să vă umpleți inimile cu toată bogația spirituală emanată aici, Hotel THR CENTER vine , ca de fiecare data in întâmpinarea dumneavoastră , cu cele mai bune oferte de cazare și vă pune la dispoziție tot ce aveți nevoie pentru o vacanta bine meritată.
contact: 0248 729 672
0741 567 750
Tarife luna iulie
cameră single – 150 (luni-vineri)
170 (vineri-duminică)

cameră dublă – 150 (luni-vineri)
200 (vineri-duminică)

apartament – 300 (luni-vineri)
350 (vineri-duminică)

Related Posts