Minivacanta de Rusalii la CURTEA  DE ARGES

 

La 50 de zile dupa Inviere , suntem binecuvantati cu o alta sarbatoare nationala , incarcata de traditii si supersititii.

In 2020 Rusalile se sarbatoresc pe data de 7-8 iunie . Sarbatoare de Rusalii reprezinta Cincizecimea sau Pogorararea Sfantului Duh sunt una dintre cele mai vechi sarbatori si sunt considerate in traditia crestina ziua intemeierii Bisericii.

Rusaliile, Cincizecimea sau Pogorararea Sfantului Duh, una dintre cele mai vechi sarbatori crestine, sunt praznuite la 50 de zile de la Inaltarea Domnului, cand Duhul Sfant s-a coborat la apostoli, fiind cunoscuta si ca ziua intemeierii Bisericii, cand s-au convertit la crestinism 3.000 de oameni. De Rusalii se leaga mai multe superstitii si oamenii pastreaza inca unele traditii: isi impodobesc casele cu frunze sfintite de tei sau de nuc, pentru a indeparta duhurile rele, ung usile cu usturoi, pentru a fi feriti de ghinion tot anul si danseaza Jocul Calusarilor, pentru a alunga spiritele Ielelor care vin sa faca rau.

In orasul regal Curtea de Arges  , Arhiepiscopia Argesului si Muscelului , pregateste primirea crestinilor la Mnastirea Curtea de Arges , unde pregatesc o procesiune speciala , pentru ca acestia sa se poata inchina la Moastele Sfintei Mucenite Filofteia !

Data fiind aceasta sarbatoare , echpa THR  se pregateste pentru primirea oaspetilor , in conformitate cu prevederile legale actuale !

Va asiguram ca am luat toate masurile necesare pentru a petrece o minivancata intr-un cadru relaxant si sigur !

Hotelul nostru va asteapta cu preturi reduse  , iar bucataria restaurantului  va asteapta cu o varietate de preparate din bucataria romaneasca !

Pentru detalii si alte informatii va stam la dispozitie , atat pe pagina de facebook a resturantului (THR GRILL bar&restaurant) , cat si a hotelului (THR Center Hotel Curtea de Argeș) ; si la numerele de telefon: 0248 729 672 / 0248 729 688 / 0741 567 750

Related Posts