MÂNĂSTIREA CURTEA DE ARGEȘ
• BARAJUL VIDRARU
• TRANSFRĂGĂRĂȘAN
CETATEA POENARI
• BISERICA DOMNEASCĂ SFÂNTUL NICOLAE
• MUZEUL MUNICIPAL
• RUINELE BISERICII SÂN NICOARA
• CETATEA NEGRU VODĂ
• MUZEUL MUNICIPAL
• PARADA DE 1 DECEMBRIE
Situată pe cursul superior al râului Argeş, la 27 de Km de Curtea de Argeş, într-un peisaj unic prin sălbăticia şi splendoarea sa, Cetatea Poenari atrage din ce în ce mai mulţi vizitatori din ţară şi de peste hotare. Încadrarea fortăreţei într-un peisaj mirific, încărcătura ei istorică, misterul care pluteşte în aerul ce o înconjoară, imaginea ei sublimă printre nori, cer şi păduri, nu are cum să nu încânte şi să fascineaze privitorul. Ca să ajungi la ea, trebuie să urci 1480 de trepte, ce şerpuiesc prin padurea deasă de fag, dar odată ajuns sus, orice urmă de oboseală dispare, văzând panorama magnifică, ce se desfăşoară deasupra Cheilor Argeşului şi a Transfăgărăşanului.
În prezent ruinele cetății sunt amenajate ca obiectiv turistic și sunt vizitate de turiști români și străini.
De la nivelul cetății se pot admira priveliștile frumoase ale văii Argeșului.

Excursii cu familia la Cetatea Poenari
De la Cetatea Poenari mai sunt doar 4 km până la Barajul Vidraru. Copiii sunt fascinați de dimensiunea barajului și cu siguranță veți face acolo o scurtă oprire pentru a va bucura de peisaj. Dacă timpul vă permite și excursia de weekend poate continua, nu uita că cetatea mai are un avantaj. Se găsește pe drumul către alte două obiective importante al călătorului în zonă: Transfăgăraşanul și Lacul Bâlea.

PARADA DE 1 DECEMBRIE
În „Oraşul Regal”, ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României au început cu depunerea coroanelor de flori la mormintele regale de la Mănăstirea Curtea de Argeş.
Ziua Naţională a României este doar un prilej de a privi spre trecut și de a ne onora istoria. Este, în egală măsură, un moment de reflecție prin care conceptul de unitate trebuie să reprezinte una dintre cele mai importante valori ale poporului român, un principiu care a mânat pe înaintaşii noştri în lupta pentru integritate şi independenţă. Evenimentele organizate cu acest prilej în judeţul nostru sunt menite să onoreze faptele eroice care au condus la România zilelor noastre, o ţară modernă cu solide principii democratice.

Related Posts